divendres, 4 d’abril del 2014

Si

i si!


I aleshores poden passar coses magnífiques..

                                                                       Mireu aquí!

                                               :D

10 comentaris:

  1. Em deixes dir a casa teva una cosa que fa temps que penso i encara no he dit? Com que moderes els comentaris podràs no penjar-lo si no vols. Totes aquestes cançonetes que han sortit aprofitant l'avinentesa em semblen més aviat dolentes i mal fetes. Per no dir horribles. I em sap greu, no n'he sentit cap que m'agradi. El que pertoca davant d'una cançó així és enaltir el nostre esperit i dir que sí, que votarem, i que quina cançó tan xula, Però ho sento, a banda de ser independentista des de sempre, considero que tinc criteri, i no tot el merxandatge del procés em sembla bé. Naturalment, res a dir si a algú li agrada, especialment a tu, sobre gustos no hi ha res escrit, però si digués que la trobo bona i m'agrada et mentiria, i això no m'agrada fer-ho.

    Encara et diré més, vendre aquesta cançó com 'la cançó del referèndum' és enganyós i malintencionat. I ho dic jo, que penso votar el dia 9 de novembre, i que penso votar Sí/Sí, d'això no cal que en tinguis cap dubte. La podrien anomenar 'la cançó de la independència', posant-hi encara més èmfasi. Però si la cançó mateixa et diu què has de votar i t'està dient que les altres opcions són nefastes per nosaltres, podem dir que és poc objectiva, oi? Una cosa és ser demòcrata i reclamar el dret a decidir del nostre poble, i l'altra ser independentista. Malauradament, les dues coses es confonen, i d'això es serveix el govern espanyol per privar-nos de votar, és a dir, que són anti-demòcrates perquè estan en contra de la independència de Catalunya. Però una cosa no té per què voler dir la mateixa. Una gran part de la població votarà que No, i és igualment legítim. No voler la independència no és cap pecat. Podem creure, a hores d'ara, que és absurd i fins i tot temerari, però legítim, al cap i a la fi. Igual que ho és, només faltaria, ser independentista. En el referèndum cadascú votarà lliurament, i així ha de ser. No pots dir que fas una cançó del referèndum i dir-nos què hem de votar. Suposo que m'explico.

    Perdona que m'hagi esplaiat tant, però és que hi ha coses que m'enerven una mica i em sembla que has pagat els plats trencats, sense tenir-ne cap culpa. Amb tot, espero que el comentari no tingui un to agressiu, no és aquest el que tinc al cap mentre vaig escrivint, sinó la voluntat d'explicar-me i de puntualitzar algunes coses que penso que de vegades se'ns escapen, especialment perquè a alguns ja els va bé que se'ns escapin. No voler la independència és legítim. No voler que et deixin votar és una cosa absurda, però tot i així, hi ha gent que hi dóna suport.

    Per acabar de manera una mica més positiva, dir que ja havia vist el mapa aquest d'Europa amb Catalunya separada d'Espanya, i no puc negar que em fa il·lusió, i que fa molt goig! Tant de bo en els mapes de l'escola de les properes generacions tinguem un color diferent que la resta de la península. Tinc ganes d'explicar batalletes als meus néts de com eren les coses quan jo era petit, no em creuran!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Reconec que la cançoneta no és res del altre món, encara que les imatges que l'acompanyen no estan malament, tot i que estem farts de veure- les. Reconec també que l’ he posat al blog per acompanyar el mapa, que sí que em va fer il•lusió veure.
      Em moltes coses tens raó, gairebé en tot, però no sé que aquest sigui la cançó “oficial” del referèndum. No crec que per sentir una cançoneta canviïs d'idea, ni que negui el dret a decidir. En moments com aquests molts pugen al carro, amb cançonetes, samarretes, adhesius, mocadors...
      Imagino que els que defensen el NO ho deuran fer també. I puc assegurar-te, malauradament, que força gent que conec votarà NO, per més que els cantin cançonetes.
      En cap moment m'he sentit molesta, no podria, la teva opinió la fas constar de manera raonada i educada, i ja et dic que en moltes coses penso com tu.
      El que em sap greu és no poder explicar batalletes als meus nets. No crec que podem assolir el triomf tan aviat i una ja té una edat.

      Elimina
    2. Si tot va com desitgem, que no sé si encara m'atreveixo a creure-ho, tu tindràs encara més sort que jo, ja que els teus néts podran explicar-te tantes batalletes com tu a ells. Et podran mostrar com creix un nou país des dels ulls dels joves, i tu els podràs mostrar com ho veus des d'una perspectiva més madura i d'haver-les vist de tots colors.

      Si tot va com desitgem, els meus néts no em creuran, pensaran que ho invento tot. En canvi, tu podràs compartir amb els teus el que és assolir un somni com ho és la independència. Ja hi ha molta gent que l'ha desitjada i que no ho veurà, no permetem que tanta altra gent s'ho perdi. Vull creure que treballo perquè així sigui, almenys ho sento així. I t'asseguro que espero el dia de poder venir aquí a comentar-te, amb llàgrimes caient sobre el teclat, que ja ho tenim, que per fi ho hem aconseguit. I si no plores tu també et trencaré les cames, que sé on vius! (almenys el barri!).

      Elimina
    3. Comparteixo el teu entusiasme, més que el teu optimisme. Però vull ser positiva i pensar que tota aquesta gent que conec que votarà diferent que jo no ens impedirà tirar endavant aquest projecte engrescador, per arribar a assolir aquest somni que desitjo comentar ben aviat amb els meus nets, com tu dius.
      I a mi no em trenquis les cames que només en tinc dues i les faig servir i a demés ploraré d'alegria com una magdalena quan ho hàgim aconseguit!

      Elimina
  2. Bé ho esperem oi?
    Jo, a la Gigafoto general que ha sortit ara, no tinc cap...Si ja sé que clico a sota i es veu bé, però no em va fer gens de gràcia. Es veu que a l'enganxar les fotos, més d'un hem sortit guillotinats...
    Bon diumenge, Glòria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noia, això deu empipar una mica. Anar sense cap és molt incomode. :(
      Però guillotinada o no ja has passat a la posteritat!
      Petonets!

      Elimina
  3. Dons jo no puc estar més d’acord amb el comentari d’en Xexu. Si que hi ha cançonetes i merxandaising que m’agrada, però no tot. No per fer bandera de d’independència tot es vàlid. I per altre banda es ben cert que hi ha gent que votarà No i en s agradi o no tenen tot el seu dret a decidir que no volen ser independents, això es democràcia.
    A mi aquesta cançó particularment no m’agrada gens, m’agrada el missatge de que ens toca decidir, però sense excloure ningú.
    I friso per que arribi el dia 9/11 i poder posar la meva papereta amb un SI/SI ben gran. I espero poder anar a la V del 11 de setembre ja que no vaig poder ser a la cadena.
    I vull que els meus nets vegin el mapa d’Europa amb un país anomenat Catalunya. I estic segura de que ho aconseguirem :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que la cançó no és de les que entusiasmen. Com l'he dit al Xexu va ser un complement pel mapa, que si que vaig trobar curiós.
      Penso que malgrat cançonetes, que puden sonar manipuladores, gairebé tothom té molt clar el que ha de votar.
      Tots tenim ganes de que arribi el dia. I confio que sigui de triumf.

      Elimina
  4. Jo anava a dir criticar que la cançoneta no era gran cosa, però veig que ja ho ha fet en Xexu per mi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja no hem queda cap dubte de que la cançó és una bírria. I no seré jo qui ho discuteixi.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...