dimecres, 28 d’octubre de 2015

JA S'ACOSTA

la Castanyada! 

Uns quants panellets que us faran quedar bé davant la família i les amistats:


Els meus recomanats -i preferits- són els tres primers.  Els dos últims són... prescindibles.
No us ofereixo receptes perquè a internet n'és a petar i no vull avorrir-vos amb coses prosaiques.

I si sou gent poc amant de tradicions locals i admiradors de les que venen de fora, Halloveen,  per exemple, doncs aquí teniu dues carbasses per espantar i admirar a qui us visiti.

L'espantosa:

 i l'esgarrifosa:


Ja podeu anar començant, perquè són molt entretingudes de fer.    
         Doncs, apa, mans a la carbassa! 

                                                            :-)

12 comentaris:

  1. En qualsevol activitat sempre hi ha gent que excel·leix, els que han fer aquests dissenys de Halloween són autèntics escultors de la carbassa! Ara que, jo em quedo amb les tradicions d'aquí i la infografia dels panellets m'encanta, no descarto robar-te-la per fer la servir en algun lloc!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest dibuix dels panellets no l'he fet jo, el vaig trobar no se pas a on, per la xarxa. Aclarit això pots fer-lo servir on i quan vulguis.
      Dedicar-se a decorar carbasses és una manera de entretenir-se i de perdre el temps de manera creativa. Hi ha qui ho fa amb síndries i altres vegetals.
      Jo prefereixo la castanyada tradicional amb castanyes, moniatos, panellets i malvasia Robert!

      Elimina
  2. A casa triomfen els dos primers i el sisè. També em provat els dos últims... l'un per "obligació" quant la canalla era petita, l'altre per distracció d'una servidora ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que els pinyons i les ametlles són els més populars. Els escolars són molt simpàtics, però poc...apetitosos. A mi m'agraden molt els ossos de sant, però aquest no el se fer, l'he de comprar a la pastisseria i surt per un ull de la cara.
      Bona castanyada, Bruixeta!

      Elimina
  3. Jo com la bruixeta, els dos primers i el sisè... els d'escola no els posaria pas com a preferits, però quin pare o quina mare, no n'ha menjat algun?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tots els pares hem tastat aquestes obres d'art fetes pels nostres fills. Encara que d'aspecte a vegades desconcertant -i una mica dissuasori- solen ser força mengívols.

      Elimina
  4. A mi m'agraden els de cafè i els de pinyons...
    I les carabasses? Avui el meu renebot no l'han portat a l'escola perquè li té pànic a totes aquestes manifestacions de tradicions foranes...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això del Halloween ho trobo una mica sinistre. Tants esquelets i calaveres espanten a qualsevol, molt més els menuts.
      Tan simpàtica que és la castanyera amb la faldilla que li fa campana i les sabates clo-cloc o el marrameu!
      Petonets.

      Elimina
  5. com els de pinyons no hi ha res......i veient la feinada de les carabasses quasi les prefereixo en sopa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmm, la crema de carbassa, bona, bona!
      Estic d'acord: els millors els de pinyons, per això són els més cars. Però un dia és un dia...

      Elimina
  6. el d'atmella i el de coco no es fan així com surten a la foto a casa meva...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa els fem més rodonets, especialment els de coco. El que tenen de bo els panellets és que deixen llibertat per modelar-los d'una manera artística. Com la plastilina o el massapà. Es poden fer en forma de bolets, castanyes etc

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...