dijous, 26 de maig del 2016

UN VEL DE MARBRE

Hi ha moltes coses que no entenc o que em sorprenen. Una d'elles és aquesta sensació de transparència que saben donar els artistes a un material tan sòlid i dur. Escultures que han de "buidar" d'un bloc de marbre...    Sorprenent!
Aquí, si teniu curiositat i temps, ho explica força bé!


                                       


Uns artistes, sens dubte. Molt d'art i molta paciència.

                                                                                                                                                                                   :-O16 comentaris:

 1. Respostes
  1. Certament! El suggerent nu de "La Veritat velada" és per provocar admiració a qualsevol visitant, sobretot entre els senyors.
   ;-)

   Elimina
 2. Com sempre dic, no sóc cap expert, ni cap amant de l'art. Com que no n'entenc, és probable que m'emporti pals opini el que opini, però només puc parlar des de la meva reduïda perspectiva. Ja sé que hi ha moltes expressions de l'art, però que algú pugui equiparar, no comparar, però sí posar al mateix sac, aquestes escultures i una llauna de sopa, em treu de polleguera. Fins i tot a mi em cau la bava mirant aquestes escultures, em trec el barret, hi sé reconèixer un mèrit impressionant que no puc atorgar a altres expressions artístiques, per anomenar-les d'alguna manera...

  ResponElimina
  Respostes
  1. És evident -i inevitable- que l'art evolucioni. No es pot esculpir, ni pintar, ni compondre com fa quatre-cents anys, però crec, com tu, que ens volen "vendre" per art qualsevol cosa. Hi ha molt papanatisme, penso des de la meva ignorància que moltes vegades fan passar bou per bèstia grossa.

   Elimina
 3. Tal com dius Glòria, sembla impossible transmetre la sensació de transparència amb materials tant pesats.
  La segona estàtua, mortuòria o no, ens mostra eròticament, la bellesa femenina.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La segona estàtua és una passada! La model devia ser una bellesa segons els canons de l'època, ara aquestes corbes tan generoses acomplexen a moltes dones.

   Elimina
 4. Respostes
  1. Ho són. Ho eren. Esculpir d'un bloc de marbre a cops de cisell aquesta perfecció té quelcom de màgia.

   Elimina
 5. Tens raó, són unes escultures precioses...
  Petonets.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una visita al museu, sobre tot si trobes qui et faci fixar en detalls o apreciar particularitats de l'obra és una manera molt gratificant de passar un matí.

   Elimina
 6. Tot l'art m'impressiona, l'escultura encara més i el marbre em supera. Abans de començar, en la teva ment, has de tenir tots els volums, la figura ha d'estar perfectament acabada al teu cap, doncs tampoc hi ha correcció, has de tenir total seguretat en cada cop que dónes. Una transparència, la pressió d'uns dits a la carn i altres tants detalls, donen una imatge de ser un art de déus.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ho expliques molt bé, Alfonso, és així realment, "buidar" una meravella com les que comentem d'un bloc de marbre és prodigiós. Un cop maldestre pot destruir-la.

   Elimina
 7. Són espectaculars aquestes transparències i aquests vels de marbre... No pararies d'observar-los, com si se'n pogués endevinar el secret...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Meravellós, oi? I en una època de pocs recursos que tot es devia de fer de manera artesanal. Increïble!

   Elimina
 8. molt sugerents...la duresa està assegurada

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una duresa amb Mohs de 3-4 i una densitat mitja de 2.7. Poca broma!
   El grau de suggerència ja depèn de l'espectador...
   ;-)

   Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...