dimarts, 5 de setembre del 2017

EL SETÈ CONTINENT





                                                                                                 
Ara ningú regala bosses de plàstic, ara les cobren. Aquest és una tímida iniciativa, entre d'altres espero que més efectives, per acabar un problema de proporcions gegantines, i no és una exageració: el sèptim continent és una illa diuen que de més de 3 milions de kilòmetres quadrats de superfície  a la deriva pel mar Pacífic formada per plàstics i deixalles. Plàstic i deixalles que trigaran un munt d'anys a desaparèixer i que contaminen les aigües i destrueixen la flora i la fauna marina. Hi ha imatges molt més colpidores que aquesta pobre tortuga atrapada per un plàstic.
He observat fent cua a les caixes que quan al client li ofereixen una bossa la majoria de vegades accepta. Per comoditat o desídia poca gent en porta  i paga els cèntims d'euro que li demanen per una bossa que contamina igualment.
Penso que poc guanyarem amb aquesta "solució", que l'illa seguirà creixent i perjudicant el medi ambient. La gent no és conscient del problema que nosaltres mateixos estem generant? Evidentment molts no. Com els que neguen el canvi climàtic o no veuen la necessitat de reciclar.
Crec que les bosses que es cobren haurien de ser d'un material biodegradable, encara que fossin més cares. Potser si enlloc de 2 cèntims en demanessin 10 la gent s'ho pensaria, encara que ho dubto, però si acabava al mar no trigaria tants anys en desaparèixer i tots hi guanyaríem.
         Jo ho tinc molt clar i vaig preparada per no pagar ni contaminar.





12 comentaris:

  1. Tens raó, jo encara faig servir massa bosses (perquè compro venint de la feina), però no hi ha excuses, he de trobar la manera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho entenc i això és el que passa a molta gent, però val la pena procurar reduir la quantitat de residus que generem, perquè fa feredat.

      Elimina
  2. Nosaltres solem portar bosses de plàstic més rígid de casa, com qui surt amb un cabàs, però que es poden plegar. De vegades se'ns oblida, o anem a comprar sense haver-ho previst, i llavors les agafem al súper, és cert, però intentem reutilitzar-les per posar-hi deixalles. És això, o bosses d'escombraries, així que ve a ser el mateix. El que no puc garantir és on van els residus que generem...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé com és reciclen les bosses d'escombraries, però s'haurien de tenir en compte. Ni sé com es gestionen el residus, ni si és recicle tot el que tirem als contenidors, però el problema creix dia a dia, tant al mar com als abocadors. Em preocupa, la veritat.

      Elimina
  3. la llàstima és que apart de les bosses de plàstic hi ha molt més enbolicat amb aquest producte tant poc biodegradable.
    Hem aprés moltes coses, però a ser nets i polits ens queda molt encara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Joan. Jo de brossa en faig poca, però de envases, llaunes, safates i papers per reciclar en tinc un munt cada dia. Per fer-ho més vistós tot va embalat en capsetes i plàstics de coloraines que no serveixen per res.

      Elimina
  4. Jo també sóc de les que paga les bosses, ho confesso , però després les reutilitzo per tirar els papers, i tots els plàstics que ens enduiem a casa a part de les bosses...Però penso que si no ho fes així, hauria de comprar a part paquets de bosses de plàstic i encara seria pitjor! Com per exemple que per posar la matèria orgànica en compro de biodegradabes, o això diuen. De totes maneres és un problema ben gros!!!
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, jo també ho faig amb les de la fruita. Perquè a demés compren un plàtan, un tomàquet i una pastanaga i fan servir tres bosses. Aquestes també contaminen, també deuen d'estar nedant pels oceans.
      Un petonet, M. Roser!

      Elimina
  5. Acostumo a anar amb bossa pròpia, de roba o de lona-plàstificada. Paga la pena de pensar-hi en benefici del planeta.

    ResponElimina
  6. La illa de plàstic no es literalment una illa, es una pila de microplàstics que es va movent amb la marea, tot i així es terrible perquè això s’ho acaba empassant la fauna marina. De totes maneres desenganyat, el problema gros no són les bosses de plàstic en si mateix que gairebé totes son degradables, el problema es tot el plàstic que va amb els embalatges de tots els productes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja comprenc que no és una illa, Pons, dir-li "illa" a un munt de porqueria que va movent-se amb la marea és una manera com un altra d'anomenar-ho. El que ja no sabia és que la majoria e bosses siguin biodegradables, les que a mi m'ofereixen no ho són.
      Estic d'acord amb tu que la manera de presentar els productes, potser per fer-los més atractius, genera una quantitat de residus que fa feredat.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...