dilluns, 20 de gener de 2020

BEGUDES 0'0 HIGIENE


Actualment tothom cuida molt més d'alimentació que anys enrere, estem més informats de les coses que ens convenen i les que ens perjudiquen, parlem del colesterol, de la diabetis, d'intoleràncies i celiaquia, coses que abans ni sabíem que existien. Tot això està molt bé, ens fa conscients de com ens hem d'alimentar.

També se'ns avisa del perill que hi ha en menjar els ous crus, privant-me de l'exquisida maionesa que feia amb el minipimer, per por de la salmonel·la o congelem el peix que comprem fresc temen els fastigosos anisakis i tot va amb dades de consum o caducitat per evitar possibles intoxicacions.

Els productes ens arriben envasats amb plàstic, cartó i "cel·lofana" - a vegades amb les tres coses a l'hora- esterilitzat, homogeneïtzat ja que la indústria alimentària vetlla per la nostra salut. Em sembla bé.

Però el que no entenc, encara que pel que veig, a tothom li sembla normal, és que les llaunes de begudes vinguin "a pel" sense cap protecció ni tapa que impedeixi que aquests recipients, elaborats, no ho dubto, en les millors condicions d'higiene, però que passen per magatzems o rebotigues en alguns dels que, de bon segur, aquestes condicions deixen molt que desitjar. Allí s'hi acumula pols i s'hi passegen animalons que són habituals en els racons d'aquests llocs. I no diguem les que ofereixen els venedors ambulants... I en estirar de l'anella, sense que es pugui evitar, la llengüeta se submergeix dins el líquid. I molts ho beuen directament, a morro!

A mi em fa fàstic, tot i que no sóc gens primmirada, si no els hi puc passar un raig d'aigua, les eixugo amb el tovanollet de paper, tot i que sé que això no serveix més que per escampar la pols i marejar els possibles bacteris o microbis.

No sé fins a quin punt pot ser nociu, i encara que diuen que allò de la leptospirosi és una llegenda urbana, a mi em sembla bastant fastigós i no entenc com en altres coses mirin tan prim, tant que a vegades cauen en el ridícul i que en això facin els ulls grossos, perquè de solucions n'hi ha, l'aigua de Vichy ja l'ha trobada. Però les begudes de més venda i consum: cerveses, coles, begudes energètiques van "a pel"... però qui li diu a una vaca sagrada, la Coca Cola, per exemple, que s'ha de posar barret.


10 comentaris:

 1. Tens tota la raó jo també ho penso, per això abans de posar les llaunes a la nevera o a l'armari, és rento bé a raig d'aixeta, molt bé les llaunes de Vichy...
  Petonets, Glòria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo hi tinc molta mania amb aixó i no em tinc per escrupulosa.
   Petonets, M. Roser!

   Elimina
 2. La vaca sagrada acabarà fent el que calgui si veu que la competència li guanya terreny. Però no serà el cas, i en aquest cas prefereixo que no sigui així, perquè per més millores que tinguem en higiene, si ho hem de fer afegint més plàstic als residus, no em sembla una bona idea. Jo sóc dels que beu a morro de les llaunes, i sempre, sempre els passo un tovallonet per l'obertura abans d'obrir-la. Confio que una mica sí que servirà, almenys per netejar una mica i no empassar-se tot el que hi hagi acumulat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Entenc el que dius, XeXu, posar més plàstic genera més residus/contaminació; però ja em conformaria -i penso que no ha de ser difícil- de que en lloc d'enfonsar-se dins de la llauna s'obrissin cap en fora.

   Elimina
 3. Es la única emoció que li poso a la meva vida. Mort per anella bruta, què trist!

  ResponElimina
 4. Jo he vist als magatzems quan les rates es passejaven per damunt les llaunes.
  Però diuen que els venedors ambulants les netegen molt bé abans de sortir a fer competència deslleial

  ResponElimina
 5. Ja va passar una vegada que hi va haver problemes amb la Coca-Cola. Jo de begudes enllaunades poques, perquè m'agrada molt la fruita, i en prenc cinc cops al dia, si a més begués sucs o fantes em pujaria el sucre segur. I l'aigua fresca m'agrada tant...

  ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...