divendres, 17 de febrer del 2017

RELATS CONJUNTS: De tota la vida

La nostra aportació a Relats Conjunts:







Mira, Isidret, no dic pas que la mare no tingui raó quan vol que mengis verdureta i peix bullit, que són coses molt digestives i sanes, però a casa l’avia quan sopem de segon mengem ous ferrats, de tota la vida i així he criat al teu pare i mira com n’està de fort i valent, que sempre corre la marató fins a la meta. 


I crec que per un cap de setmana que et quedes amb nosaltres no et passarà res dolent per menjar ous ferrats, que l’oli que faig servir és el del poble -verge, verge del tot-  i els ous són acabats de pondre.  Jo els faig molt bons, cuitets al punt, que hi tinc la mà trencada. 


O sigui que porta el vi a la taula i digues-li a l’avi que llesqui el pa,  ja veuràs com et llepes els dits, que això és més sa i natural que aquestes porquerietes de “bollicaus” i “donus”  que t’he vist menjar per berenar.
Ah, demà provaràs el pa amb vi i sucre. Ja veuràs que n’és de bo! 

                                                                     
                                                                             ;-)


18 comentaris:

  1. Poques coses millors que els ous ferrats, Isidret, fes cas a la iaia, que te'n lleparàs els dits.

    Molt bé, glòria!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi que si! Els ous ferrats fets amb bons ingredients i amb amor una cosa exquisida.
      Gràcies, Carme!

      Elimina
  2. Aquesta àvia en sap molt de convèncer el net...
    Petonets, Glòria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els ous fan bona pinta i el nen té gana, és fàcil que és deixi convèncer aviat.
      Petonets, bonica!

      Elimina
  3. I un tall de cansalada amb els ous també aniria bé, però amb el pa amb vi i sucre si que fliparà...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Waw! Amb cansalada boníssims, per llepar-se els dits.
      I el pa amb vi i sucre una delicatessen!
      El nen viurà experiencies gastronòmiques molt interessants a casa de l'avia.

      Elimina
  4. Respostes
    1. :(
      Veig que el peix bullit no t'agrada gens, Helena, però ben fregidet te'l menjaries?

      Elimina
  5. Aquest nen està a punt de descobrir un plaer que no s'espera. I sa mare té un problema, perquè a partir d'ara la verdura se l'haurà de posar... on li càpiga...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser la mare haurà d'aprendre a passar per la paella la verdureta, potser amb una miqueta de cansalada... (poqueta, només per donar sabor, que no s'ha d'abusar d'aquestes coses tan bones)

      Elimina
  6. Poques delícies més grans que menjar-se dos ous ferrats, amb les puntetes bé torrades i un bon pa de poble. No fa gaire que he sopat i res més que de pensar-lo se me fa la boca aigua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, això dels ous ferrats és un art, i qui el domina un artista, sens dubte. Amb ingredients de bona qualitat són un requisit pel paladar.

      Elimina
  7. Una bona pensada, algú ho havia de dir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant! reivindico els ous ferrats i les menges senzilles i naturals, les de "tota la vida".
      Gràcies Rafel!

      Elimina
  8. res més natural i sa que el menjar de les nostres avis i avies ! bona proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan les gallines no menjaven pinso i el pa no es tornava suro al cap d'unes hores sucar el pa en uns ous ben ferrats era una delícia.
      Una abraçada, Elfree!

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...