dimarts, 28 de febrer del 2023

Un racó de barcelona: EL MURAL DELS GATS

 
 

Passejar per Barcelona pot ser un plaer, hi ha dies que conviden a perdre el temps, això és una manera de dir-ho, una frase feta, perquè mai és una pèrdua de temps caminar tot passejant. I de sobte trobes coses que et criden l'atenció. No és la primera vegada que veig el Mural dels Gats, passo sovint per aquells verals, però avui m'he decidit a investigar una mica i a compartir-ho.

 

Sembla que el mural es va realitzar l'any 1998 com una experiència per donar llum i vida ales mitgeres i racons inhòspits amb una obra efímera, destinada a desaparèixer, però la bona acollida entre els veïns i vianants ha fet que perdurés i que periòdicament es restauri.

L'autor és el pintor i dibuixant Arnal Ballester, qui enfilat en una grua i de cara a la mitgera que havia quedat, fruit de diversos enderrocs, al carrer d'en Xuclà tocant a Pintor Fortuny, es disposava a donar vida i llum a la paret despullada.

L'artista va explicar que en enfilar-se a la grua aquell dia encara no tenia ben clar que pintaria i que ho va decidir en veure que els terrats eren plens de gats que observaven la seva sorprenent aparició a les alçades. D'altra banda, es va confessar un amant d'aquestes bestioles, ja que en tenia quatre a casa.

Uns gats divertits, simpàtics que observen amb la seva curiositat característica les anades i vingudes dels vianants pels seu barri.

 
     63,651 Silueta De Gato Negro Imágenes y Fotos - 123RF

 

7 comentaris:

  1. Van torbar una bona solució a l'espai !.
    Salut :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden molt aquestes solucions tan imaginatives, de parets que fan fàstic poden sorgir obres d'art. Una abraçada, Artur!

      Elimina
  2. A casa hem tingut una gata i un gat. Ara tenim de tant en tant el de la nostra fila, que ens el deixa, per a que no es quedi sol, quan ella surt de casa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. glòria
      M'agraden els gats, de menuda en tenia. Solen ser independents i amb una personalitat molt marcada, però alhora són bons companys i molt divertits

      Elimina
  3. Respostes
    1. glòria
      Jo el trobo molt simpàtic i una solució divertida per parets anodines o decididament lletges.

      Elimina
  4. Cal humanitzar els espais amb pintures. Els gats són eterns! :-)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...